Cumpara acum cartea Vladimir Ghika – Profesor de speranta | Francisca Baltaceanu, Andrei Brezianu, Monica Brosteanu, Emanuel Cosmovici, Luc Verly online si te bucuri de un pret cat mai accesibil. Daca esti pasionat/a de citit, noi iti punem la dispozitie una dintre cele mai frumoase carti din categoria Biografii, memorii, jurnale ale editurii Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti.
Editura: Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti
Subcategorie: Biografii, memorii, jurnale
Id Produs: 210136
Descriere Cartea Vladimir Ghika – Profesor de speranta | Francisca Baltaceanu, Andrei Brezianu, Monica Brosteanu, Emanuel Cosmovici, Luc Verly editura Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti:
Schimbările politice survenite în România după decembrie 1989 au permis cercetarea multor arhive din È›ară È™i din străinătate; drept urmare, au ieÈ™it la iveală numeroase documente cu privire la Monseniorul Vladimir Ghika. Totodată s-au putut strânge È™i importante mărturii de la victimele prigoanei comuniste: persoane care l-au cunoscut îndeaproape pe Mons. Ghika în timpul ultimei lui È™ederi în România (după 1939), care au fost judecate, condamnate È™i încarcerate la Jilava împreună cu el, ba chiar È™i de la cei care au asistat la ultimele lui clipe. ÃŽn plus, o întreagă literatură istorică È™i memorialistică a văzut lumina tiparului: aceasta furnizează multe detalii privind contextul în care Mons. Ghika È™i-a trăit diversele etape ale vieÈ›ii. Totodată, lista scrierilor lui Vladimir Ghika, publicate È™i mai ales manuscrise, a devenit mult mai bogată; texte descoperite recent oferă o mai bună cunoaÈ™tere a activității È™i mai ales a spiritualității lui. Era deci necesară o biografie care să È›ină seama de noile lumini proiectate asupra acestui destin neobiÈ™nuit: o biografie care să detalieze mai cu seamă cele petrecute în ultima perioadă a vieÈ›ii lui – eroismul în faÈ›a prigoanei, iubirea de Dumnezeu È™i de aproapele în toate împrejurările,moartea de martir pentru credință È™i pentru Biserică. Autorii au preferat în cele mai multe cazuri să lase documentele să vorbească; astfel, cititorul își va putea face singur o părere, cu toată libertatea, È™i va citi, poate mai bine decât ei, lecÈ›ia pe care această viață exemplară o va oferi fiecăruia.